Opgradering af din Sitecore platform

I takt med den digitale verden løbende ændrer sig, stilles der langt højere krav og forventninger til fremtidens webløsninger. Derfor er det vigtigt at din platform følger med udviklingen. Den nyeste opgradering fra Sitecore, hedder version 10 og vi guider dig til de nyeste tendenser på platformen.

Sitecore opgradering til version 9

Derfor du bør foretage en Sitecore 10 opgradering

Indholdsstyring som vi kender det er blevet langt mere markedsføringsorienteret. Denne udvikling stiller derfor også højere krav til virksomhedens CMS system. Heldigvis kan din Sitecore platform håndtere denne udvikling, det kræver bare en opgradering.

Den seneste store opdatering af Sitecore experience platformen hedder Sitecore 10 (Sitecore XP ). Den åbner op for helt nye muligheder for webredaktører, marketers og udviklere.
Den nye opdatering giver langt bedre muligheder for at arbejde med data og dermed levere personlige omnichannel oplevelser.

Hvis du er på en Sitecore 6.x, 7.x eller 8.x – anbefaler Pintle en opgradering.

Det nye buzz word i Sitecore 10, hedder Sitecore Experience Cloud og omfatter et væld af nye features.

Sitecore Experience Manager (XP)

Sitecore XP tilbyder et simpelt interface som giver indsigt i, hvordan hver enkelt kunde har interageret med mærket – både historisk og i realtid.
Sitecore XP understøtter personalisering i flere sprog, muligheden for at håndtere multisites og skabeloner til accelererede sideopbygninger.
Der tilbydes samtidig A / B og multivariate test og analyse af customer journeys.  Det giver muligheden for at opbygge regelbaseret og adfærdsmæssig målretning og måle kundeengagement baseret på data som opsamles på individniveau.

Sitecore Experience Commerce (XC)

Giver muligheden for at skabe personlige shoppingoplevelser ved at kombinere webindhold, handelsdata og marketingfunktionalitet. Alle disse er afhængige af indsamling af realtids kundeinteraktionsdata.

Komplet ny motor til Marketing automation

I Sitecore 10, har man valgt at ombygge motoren til marketing automation fra bunden af. Væk er brugen af Silverlight, hvilket der er mange af os der er glade for og i stedet har man udviklet en løsning der fungerer i alle browsere.
Man har taget udgangspunkt i hvordan en marketeer anvender marketing automation på daglig basis og på baggrund af dette, udviklet en motor som er langt lettere og overskuelig at arbejde med. Det er derfor ikke længere nødvendigt at have arbejdet indgående med platformen for at lave marketing automation kampagner.

Også en komplet ny motor til formularer

Ligesom med marketing automation, har man valgt at ombygge formular motoren og Sitecore 10, kommer nu med et indbygget formularmodul som giver endnu bedre mulighed end før til at sætte formularer op.
Formularmodulet har et redesignet brugerinterface med stor fokus på UX så det er blevet langt lettere at arbejde med. Endelig tilbyder modulet drag and drop. Noget der har været ønsket længe.
Det er blevet muligt at udarbejde formularer med flere sider. Nu er det slut med at lave “hackede” løsninger som kan vise formularer med multisvar muligheder, baseret på brugerens svar.
Derudover kan man nu udarbejde formular skabeloner.

Sitecore xConnect

Sitecore er kendt for at være en first-mover i Web Content Management branchen, og en af de største nye features i Sitecore 10, er introduktionen af xConnect. xConnect muliggør omnichannel dataindsamling og segmentering. Med introduktionen af xConnect kan man til enhver tid opdatere kontakter til xDB fra enhver kanal og muliggøre brugen af automatisk indeksering af data.
Med xConnect kan omnichannel-data fra kunder som fitbit-data, i butiksbesøg, beacon data, IoT og andre enheder nu integreres fuldt ud via xConnect med Sitecore Experience-databasen (xDB), og hermed skabes muligheden for kontekstrelevante og digitale oplevelser til vores kunder.

Sitecore Cortex

er en teknologi, der udnytter maskinindlæring. Det fungerer sammen med Experience Database (xDB) og XConnect. XConnect er et nyt cloud-aktiveret servicelag, som kan forbruge data fra en tredjeparts datakilde. Derfor giver den et mere fuldstændigt og holistisk billede af brugerens interaktioner med mærket på tværs af hvert berøringspunkt. Sitecore Cortex har en række evner, for eksempel et værktøj kaldet Path Analysis, som analyserer og forudsiger en kundes rejse. Det inddeler også indhold ved at køre multivariantprøvning på hver interaktion for at oprette segmenteret kategorier, som kan målrettes gennem automatiseret personalisering.

Cloud-first approach

Sitecore har indtil nu været en såkaldt “on-premise” løsning. Men i løbet af de sidste par år har man virkelig satset på at få platformen migreret så den kan køre i skyen.Nu bliver alt, hvad der udvikles, testet med henblik på at virke i skyen.

Sikker som standard

De nye tjenester, der introduceres i Sitecore, antager en “Sikker som standard” tilgang. I forhold til ændringer i browsere og “ikke sikre” advarsler skal Sitecores tjenester nu konfigureres ved hjælp af SSL-certifikater – herunder webserver (IIS), indekseringsserver (SOLR) og xConnect.

Sitecore 10 opgradering, proces for opgradering.

Opgradering af en Sitecore installation kan vise sig at at være let, hurtig og automatiseret, eller den kan være tidskrævende og besværlig.
Der er mange faktorer der spiller ind. Det starter typisk med at kigge på din nuværende Sitecore version, og hvorledes den er blevet implementeret i sin tid.
En generel procedure kan se således ud, men der er meget individuelt for hver løsning.

  • Evaluering og sundhedskontrol
  • Overførsel af eksisterende kode til ny Sitecore instans
  • Dataoverførsel, herunder indhold på webstedet, brugere og roller, besøgende på webstedet / kontaktpersoner
  • Implementering / ændring af forældet funktionalitet til brug af nyeste API og tilgange (hvis nødvendigt)
  • Infrastrukturopdateringer (hvis nødvendigt)

Sitecore 10 opgradering, risci ved at udlade at opgradere

Jo længere du venter med at opgradere, jo større er risikoen for, at dit website kan blive usikkert, ikke opdaterbart og heller ikke supporteres af Sitecore selv.

Vi anbefaler altid at opdatere og opgradere din Sitecore løsning. Det kan ikke betale sig andet i længden og slet ikke hvis du gerne vil have fuldt udbytte af platformen og den licens du betaler for.

Vi kan hjælpe dig igennem din opdateringsproces og du kan være sikker på at være i trygge hænder hele vejen igennem. Vi sikrer at dine data ikke kompromitteres og at din platform vil fungere upåklageligt når vi leverer den tilbage til dig.

Er du stadig i tvivl hvad en Sitecore 10 opgradering kan betyde for din virksomhed?

Hvis du stadig er i tvivl hvorvidt du skal opgradere din Sitecore platform, så kontakt os eller tag et kig på vores Puls service.

Se vores service Sitecore Puls