Standarder og Sitecore implementering

For at få fuldt udbytte af din Sitecore Experience platform er det en forudsætning at den er bygget ud fra standarder

Sitecore startede som et content management system (CMS) i 2001. I dag er Sitecore en gigant som fokuserer på at være den førende platform indenfor marketing automation, personalisering, omnichannel mm., men stadig med udgangspunkt i de rødder de slog i begyndelsen.

Men før vi kan begynde at tale om personalisering, customer engagement og marketing automation, er det en forudsætning at platformen er bygget på et solidt fundament som kan imødekomme fremtidige integrationer, og det er vigtigt at dette er gjort korrekt.

Platformen understøtter en sådan fleksibilitet, at der er mindst 10 måder at implementere hver enkelt feature og funktionalitet. Men ikke alle måder er lige hensigtsmæssige og det kan resultere i at platformen bliver ufleksibel, svær at vedligeholde og opgradere, og dermed ikke giver mulighed for at udnytte platformens fulde potentiale.
Hos Pintle udvikler vi altid ud fra standarder og best-practices.

Det er altafgørende at platformen udvikles således at den fortsat kan udvides, skaleres og giver muligheden for kontinuerlige opdateringer.

Derfor er vores hovedtilgange følgende områder:

Helix principper

https://helix.sitecore.net/. Helix er et sæt design principper og konventioner til udvikling på SItecore platformen. Helix beskriver den overordnede arkitektur for Sitecore løsningen og beskriver hvilke guidelines og konventioner som anvendes. Helix arkitekturen beskrives ofte som en komponent baseret- eller modulær arkitektur.

Udvidelsesbar

Hver linje kode som skrives, er kompatibel med Sitecores udviklingsstandarder. Alt skal gøres let integrerbar og modulopbygget, således at der kan foretages hurtige ændringer til eksisterende funktionalitet, tilføjelser eller fjernelse.

Source control først

Alle ændringer i et projekt gemmes i et versionsstyringssystem, som f.eks. GIT. Vores udviklingstilgang gør det muligt at udvikle forskellige features og funktioner parallelt og kan leveres uafhængigt af hinanden når de godkendt. Dette er et af hovedprincipperne i den agile tilgang vi anvender i vores udviklingsproces. Læs mere om vores udviklingstilgang her

Kontinuerlig integration

Denne udviklingspraksis kræver regelmæssige leverancer. Hver ændring verificeres af en automatisk build procedure, som giver mulighed for at opdage og lokalisere fejl hurtigere.

Unit testing

Af og til kan det være en stor udfordring at verificere ny funktionalitet i et projekt. Hos Pintle anvender vi Unit testing som giver mulighed for at opdage fejl tidligt i forløbet, for at forenkle udviklingen og for at sikre at eksisterende funktionalitet ikke bliver påvirket når der kommer nye funktioner til.